• 06-10678192

aloys-friedrichMijn naam is Aloys Friedrich en ik ben de oprichter van Dyslexit.
Van oorsprong ben ik groepsleerkracht basisonderwijs maar in de loop van de jaren heb ik me gespecialiseerd in allerlei orthopedagogische en orthodidactische vraagstukken.
Mijn specialisme ligt vooral op het gebied van lezen/dyslexie, spellen/dysorthografie en schrijven/dysgrafie.
Hiervoor heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd:

  • Opleidingen bij Pravoo /Luc Koning (certificaten dyslexie en dysorthografie);
  • Leraar Speciaal Onderwijs (differentiatie Interne Begeleiding);
  • Pedagogiek MO-A en MO-B (Leraar Eerste graad Pedagogiek / Onderwijskunde en Psychologie) met een afstudeerscriptie over technische schrijfproblemen en
  • Master Special Educational Needs (Fontys / Ria Kleijnen) (Dyslexie Specialist)

 

Na jarenlang leerkracht van groep drie te zijn geweest was ik zeventien jaar intern begeleider (zorgcoördinator) met extra aandacht voor de opzet en uitvoering van dyslexiebeleid op school.
Ook heb ik veel praktijkervaring (school en zorginstelling) in het signaleren, diagnosticeren en begeleiden van zowel kinderen als jeugdigen met ernstige lees- en/of spellingproblemen (dyslexie/dysorthografie).
Verder ben ik werkzaam geweest als ambulant begeleider en orthodidactisch medewerker / dyslexiespecialist.
Ik ben een groot voorstander van ondersteunende technologie (OT) bij ernstige dyslexie (ook wel Dyslexie ICT genaamd). Om me op dit gebied nog verder te bekwamen heb ik bij Lexima de cursus Dyslexie ICT-trainer gevolgd.
Inmiddels werk ik geruime tijd als dyslexiebehandelaar voor de Vrije Scholen in Sittard en Maastricht waar ik kinderen op school behandel. Ook behandel ik kinderen voor Adelante in mijn eigen praktijk, op school of bij Adelante.

 

Ik hoop u snel van dienst te kunnen zijn.